Dan u tvojim cipelama

(Ambasada Sjedinjenih američkih država u Srbiji; septembar – decembar 2012.)

Novosadska novinarska škola je u 2012. godini po treći put realizovala projekat „Dan u tvojim cipelama”. Cilj ovog projekta bio je da se, edukacijom i treningom mladih novinara i zajedničkom medijskom produkcijom studenata novinarstva i studenata sa invaliditetom, senzibiliše i osvesti društvo po pitanju potreba i problema sa kojima se svakodnevno suočavaju mladi sa invaliditetom.

Projeakat je realizovan u dve faze. U prvoj, edukativnoj fazi studenti su stekli teorijska i praktična znanja o pravima i položaju ove marginalozovane grupe kao i o pravilnom i etičnom izveštavanju novinara. U okviru seminara održana je i role play radionica u u kojoj su budući novinari imali priliku da iskuse delić svakodnevnog života osoba sa invaliditetom.

U produkcijskoj fazi snimljeno je 6 petominutnih televizijskih priloga i jedan petnaestominutni dokumentarni film koji ilustruju položaj i probleme osoba sa invaliditetom u Srbiji. Priloge je preuzelo i emitovalo 14 lokalnih i regionalnih TV stanica i web portala: Novosadska TV, Novi Sad, TV Panonija – Novi Sad, RTV VK – Kikinda, TV Bačka – Vrbas, TV Banat – Vršac, Rubin TV – Kikinda, TV BAP – Bačka Palanka, TV Belleamie – Niš, Sremska TV – Sremska Mitrovica, RTV Vojvodine – Novi Sad, TV K25 – Odžaci, Studentski dnevni list – Niš, Juzne vesti – Leskovac, Nis, Pirot, Prokuplje, Vranje, Univerzitetski odjek – Novi Sad

Koordinatorka projekta iz NNŠ: Jelena Jovović, jelena@novinarska-skola.org.rs

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *