Novinarska radionica – medijska pismenost

(Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, septembar – decembar 2013.)

Novosadska novinarska škola dobila je akreditaciju za školsku 2012/2013. i 2013/2014. godinu od Zavoda za unapređenje vaspitanja i obrazovanja Republike Srbije, za program stručnog usavršavanja nastavnika i profesora u oblasti medijske pismenosti. Kataloški broj programa je 190.

Osnovni cilj programa „Medijska pismenost” jeste da kod prosvetnih radnika razvije sposobnost razumevanja, analiziranja i evaulacije medijske poruke. Program stručnog usavršavanja nastavnika i profesora doprinosi njihovom kvalitetnijem radu što rezultira kvalitetnijim obrazovnim programom.

Većina škola ima, ili barem ima mogućnosti da kreira školski medij (školske novine, razglas, internet izdanje). Realizacija seminara počela je 7. decembra 2013. godine a završila se 21. decembra 2013. godine. Susreti su bili organizovani subotom u prostorijama Novosadske novinarske škole i u prostorijama Nezavisnog udruženja novinara Vojvodine. Realizacija seminara počela je 7. septembra a završila se 21. decembra 2013. godine.

Koordinatorka projekta iz NNŠ: Tijana Femić, tijana@novinarska-skola.org.rs

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *