Minority Integration Network – MINTEGNET

(Balkan Trust for Democracy, 15.07.2014 – 15.03.2015)

Projekat „Minority Integration Network – MINTEGNET“ sprovodi Novosadska novinarska škola i Srpsko narodno vijeće iz Zagreba uz finansijsku podršku fondacije Balkan Trust for Democracy.

Glavni cilj projekta je razvijanje međunacionalnog dijaloga hrvatske i bunjavačke nacionalne zajednice u Srbiji i srpske nacionalne zajednice u Hrvatskoj i realizacija međunarodnih ugovora naše dve zemlje. Ovim projektom podstaknuće se razvoj sigurnog i tolerantnog društva i poboljšaće se dijalog ove dve manjinske grupe sa većinskim stanovništvom. Učesnici/ce projekta pripremiće se za aktivno učešće u političkom i civilnom životu svojih zajednica.

Tokom 8 meseci trajanja projekta 20 mladih pripadnika hrvatske nacionalne zajednice iz Srbije (10) i srpske nacionalne zajednice iz Hrvatske (10) tokom 3 seminara naučiće osnove o aktivizmu, funkcionisanju civilnih i političkih organizacija, sprovođenju svojih ideja u delo i načinima na koji mogu da pomognu svojoj lokalnoj zajednici.

Tokom projekta mladi učesnici i učesnice dobiće savetodavnu i finansijsku podršku da realizuju svoje ideje kojima će unaprediti položaj nacionalne zajednice kojoj pripadaju na lokalnom nivou.

Koordinatorka projekta iz NNŠ: Tijana Femić, tijana@novinarska-skola.org.rs

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *