Gradski vodič o ženama podunavskih gradova

Baden-Würrtemberg Stiftung 300dpi (1)

Fondacija Baden-Württemberg Foundation
Mart 2017 – Jul 2018.

Cilj projekta je jačanje vidljivosti ženske istorije u gradovima uz Dunav u pet zemalja: Nemačkoj, Austriji, Mađarskoj, Srbiji i Rumuniji, kroz ukazivanje na njihov istorijski značaj informisanjem širokih ciljnih grupa. Cilj je takođe razmena informacija i znanja o ženskoj istoriji među gradovima u Dunavskom regionu i kao i promocija rodne ravnopravnosti i bolje razumevanje kulturnih sličnosti i razlika u dunavskom regionu.
Koordinator projekta je Centar za opšte naučno obrazovanje ZAWIW, sa Univerziteta u Ulmu, a projektni partneri su organizacije „Danube Connects“ (Ulm, Nemačka), The World of NGOs (Beč, Austrija), Asociatia Pro Democratia (Bukurešt, Rumunija), Bupap (Budimpešta, Mađarska) i Novosadska novinarska škola.

U okviru projekta Novosadska novinarska škola će objavljivati članke o značajnim ženama i njihovim pravima na zajedničkom projektnom sajtu, učestvovati u izradi zajedničke publikacije, organizovati tematsku gradsku turu o ženama Novog Sada i učestvovati u prezentaciji projekta na Dunavskom festivalu u Ulmu, 2018. godine.

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *