Kovčežić – pripovetke na jezicima nacionalnih manjina

Poziv piscima na jezicima nacionalnih manjinaNovosadska novinarska škola poziva autore koji pišu priče za decu na romskom, slovačkom, mađarskom i hrvatskom da učestvuju u projektu „Kovčežić – audio pripovetke na jezicima nacionalnih manjina“, čiji je cilj doprinos očuvanju kulturnog i jezičkog identiteta manjinskih nacionalnih zajednica u Srbiji.

(Ministarstvo kulture i informisanja, jul – novembar 2018)

Projekat „Kovčežić – audio pripovetke na jezicima nacionalnih manjina“ doprinosi ostvarivanju prava pripadnika nacionalnih manjina na informisanje na sopstvenom jeziku u cilju očuvanja kulturnog i jezičkog identiteta manjinskih nacionalnih zajednica u Srbiji.

U okviru projekta biće izrađeno 20 audio bajki za decu predškolskog i ranog osnovnoškolskog uzrasta koja pripadaju hrvatskoj, mađarskoj, slovačkoj i romskoj nacionalnoj zajednici i četiri bajke na srpskom jeziku u tekstualnoj formi. Autori su predstavnici nacionalnih zajednica a svaka priča biće prevedena na ostala tri manjinska jezika i srpski u cilju jačanja interkulturalnosti između zajednica. Priče će biti periodično objavljivane na sajtu Novosadske novinarske škole tokom oktobra i novembra.

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *