Kovčežić – pripovetke na jezicima nacionalnih manjina

Ministarstvo kulture i informisanja, jul – novembar 2018

Projekat „Kovčežić – audio pripovetke na jezicima nacionalnih manjina“ doprinosi ostvarivanju prava pripadnika nacionalnih manjina na informisanje na sopstvenom jeziku u cilju očuvanja kulturnog i jezičkog identiteta manjinskih nacionalnih zajednica u Srbiji.

Više...


Opservatorija za lažne vesti

Fondacija za otvoreno društvo, maj – decembar 2018

Cilj projekta je uspostavljanje mehanizma za detektovanje i dekonstrukciju lažnih vesti, prvenstveno onih kojima se direktno ugrožavaju javni interes, javno zdravlje, demokratičnost i tolerancija.

Više...


Digitalni pogon

Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, januar 2018 – decembar 2020

Osnovni cilj projekta “Digitalni pogon” jeste uvođenje prakse medijske i informacione pismenosti u postojeće sisteme osnovnog i srednjeg obrazovanja u Srbiji kao oblika funkcionalne pismenosti građana i građanki u demokratskom društvu 21. veka.

Projekat za cilj takođe ima razvijanje kritičke svesti učenika, kao i razvoj kreativnosti i interaktivnosti u školama.

Više...


Digitalni pogon

Beogradska otvorena skola, 01 Januar – 31 Jul 2018

Opšti cilj projekta je implementacija preporuka Evropske unije za uvođenje inovacija medijske i informacione pismenosti u osnovnoškolsko obrazovanje u Srbiji. Projekat realizuju Novosadska novinarska škola i Biblioteka plus

Više...

Gradski vodič o ženama podunavskih gradova

Fondacija Baden-Württemberg Foundation, Mart 2017 – Jul 2018

Cilj projekta je jačanje vidljivosti ženske istorije u gradovima uz Dunav u pet zemalja: Nemačkoj, Austriji, Mađarskoj, Srbiji i Rumuniji, kroz ukazivanje na njihov istorijski značaj informisanjem širokih ciljnih grupa.

Više...