Debanking Misinformation

Ministarstvo spoljnih poslova Češke, Januar – Decembar 2017.

Projekat „Debanking Misinformation“ Novosadska novinarska škola realizuje u saradnji sa organizacijom Tranzitions iz Češke.
Osnovni cilj projekta jeste da se u Srbiji izgrade lokalni kapaciteti za borbu protiv medijske propagande i dezinformacija u javnoj sferi. Izgradnja lokalnih kapaciteta biće realizovana kroz edukaciju za edukatore u oblasti medija.

Više...

Mediji i nastava – medijsko opismenjavanje

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja , februar – april 2017.

Osnovni cilj projekta „Mediji i nastava – medijsko opismenjavanje“ jeste jačanje kapaciteta prosvetnih radnika iz osnovnih i srednjih škola Vojvodine kroz uvođenje i/ili podsticanje multimedijalnih inovativnih metoda u nastavu.
Više...

SAJBER SVETE, ČUVAJ DETE

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija , januar – avgust 2017.

U okviru projekta „Sajber svete, čuvaj dete“ biće kreiran edukativni video-serijal, zahvaljujući kojem će roditelji na vizuelno dopadljiv, dramaturški konstruisan i sistematičan način biti upoznati sa opasnostima koje vrebaju u onlajn svetu, ali i sa mogućim vidovima prevencije. Svaka od deset epizoda imaće poseban tematski fokus, a serijal će biti postavljen na You tube kanal Novosadske novinarske škole.
Više...

KOVČEŽIĆ – PRIPOVETKE NA JEZICIMA NACIONALNIH MANJINA

Radio Novi Sad , 1. oktobar 2016 – 1. maj 2017.

Projekat „Kovčežić“ posvećen je obogaćivanju ponude audio-pripovetki na jezicima nacionalnih manjina, kao i podsticanju multikulturalnosti na prostoru Vojvodine. Tokom osam meseci trajanja projekta, u produkciji Novosadske novinarske škole biće kreirano 128 audio-pripovetke na mađarskom, rumunskom, rusinskom i slovačkom jeziku.
Više...

Nagrada EU za istraživačko novinarstvo

Evropska komisija, 11. 10. 2014 – 10. 10. 2017

Regionalnu šemu Nagrade EU za istraživačko novinarstvo na Zapadnom Balkanu i Turskoj ustanovio je Generalni direktorat za proširenje Evropske komisije u skladu sa Strategijom za proširenje EU koja prepoznaje izraženu potrebu za obezbeđivanje slobode govora u medijima, kao i za podršku istraživačkom novinarstvu u praćenju reformskog procesa i održavanju istorijskog zamajca ka pridruživanju EU.
Više...