Opservatorija za lažne vesti

Fondacija za otvoreno društvo, maj – decembar 2018

Cilj projekta je uspostavljanje mehanizma za detektovanje i dekonstrukciju lažnih vesti, prvenstveno onih kojima se direktno ugrožavaju javni interes, javno zdravlje, demokratičnost i tolerancija.

Više...


Tolerantni mediji za tolerantno društvo

Czech Republic’s Official Transition Promotion Program, februar – jun 2018

Glavni ciljevi našeg projekta „Tolerantni mediji za tolerantno društvo“ su unapređenje izveštavanja medija iz Srbije o osetljivim društvenim grupama i smanjenje medijski posredovanih stereotipa i predrasuda o njima. Projekat se sastoji iz tri faze: prva je monitoring medija – štampanih, TV i onlajn – pri čemu će ključni nalazi o dobroj i lošoj praksi biti predstavljeni kroz onlajn kampanju.

Više...


MISSION DEFENCE

Evropska komisija, Oktobar 2017 – Mart 2018

Projekat „Misija Odbrana – upotreba aktivizma i pravnih mogućnosti u odupiranju pritiscima na slobodu medija“ posvećen je osnaživanju novinara iz Vojvodine koji rade u medijima finansijski zavisnim od državnog novca, čime su izloženi visokom riziku od pritisaka na uređivačku politiku.

Više...


DAN U TVOJIM CIPELAMA

Ambasada Australije, 01.januar- 30. april 2018.

Novosadska novinarska škola ove godine osmi put u kontinuitetu realizuje projekat „Dan u tvojim cipelama“ koji je koncipiran tako da zajedničkom edukacijom, treningom i medijskom produkcijom studenata novinarstva i studenata sa invaliditetom, unapredi proces medijske produkcije, stavljanjem akcenta na osobe sa invaliditetom i njihovo aktivnije prisustvo u medijskoj sferi.

Više...

Čitanje medija - implementacija preporuka EU za uvođenje medijske i informacione pismenosti u obrazovanje

Beogradska otvorena skola, 01 Januar – 31 Jul 2018

Opšti cilj projekta je implementacija preporuka Evropske unije za uvođenje inovacija medijske i informacione pismenosti u osnovnoškolsko obrazovanje u Srbiji. Projekat realizuju Novosadska novinarska škola i Biblioteka plus

Više...

Gradski vodič o ženama podunavskih gradova

Fondacija Baden-Württemberg Foundation, Mart 2017 – Jul 2018.

Cilj projekta je jačanje vidljivosti ženske istorije u gradovima uz Dunav u šest zemalja: Nemačkoj, Austriji, Mađarskoj, Srbiji i Rumuniji, kroz ukazivanje na njihov istorijski značaj informisanjem širokih ciljnih grupa. Cilj je takođe razmena informacija i znanja o ženskoj istoriji među gradovima u Dunavskom regionu i kao i promocija rodne ravnopravnosti i bolje razumevanje kulturnih sličnosti i razlika u dunavskom regionu.
Više...